joomla-website-maken

Joomla website maken

Inhouds opgave

joomla website maken

Met Joomla een website maken

Een website is met vele verschillende CMS systemen te maken, je hebt het populaire wordPress, Drupal en natuurlijk Joomla en er zijn nog een aantal kleinere systemen.

Het Joomla systeem is al 10 jaar mijn favoriet, na de migratie van 1.7 naar 2.5 om daarna naar Joomla 3.0 te gaan ben ik nu bezig met Joomla 4, omdat de backend flink is aangepast was het even zoeken waar alles zit.

Na enkele dagen ermee gewerkt en getest te hebben heb ik mijn eigen website overgezet naar het volledig nieuwe systeem Joomla 4.

Om een Joomla website te maken gebruikte ik al een nieuwe template die zowel voor Joomla 3 als 4 geschikt was kon ik deze gewoon blijven gebruiken.

Een Joomla website maken en de voordelen ervan

Als je denkt dat WordPress het beste contentmanagementsysteem (CMS) is dat tal van voordelen biedt, behoor je inderdaad tot de meerderheid.

Ongetwijfeld schittert WordPress met een CMS-marktaandeel van 41,7% in het maken van websites, maar Joomla wordt als naaste concurrent zeker over de gehele wereld gebruikt .

Een Joomla website maken biedt vele uitstekende voordelen, zoals meer geavanceerd gebruikersbeheer, ten opzichte van WordPress, waardoor de opkomst als het beste CMS een enorme boost krijgt.

Als je van plan bent om een webshop te laten bouwen, dan is Joomla ook een zeer geschikte optie om voor te kiezen t.o.v WordPress. Als jij je zorgen maakt over de ontwerpkosten van de Joomla website, wees dan niet bang, die zijn ongeveer gelijk aan elk ander systeem.

Joomla is:

Een flexibel systeem eenvoudig uit te breiden en aan te passen.

Zoals we hierboven al hebben besproken, heeft Joomla duizenden ondersteunde extensies van derden; u kunt ze gebruiken om uw website aan te passen.

Door de Joomla Extensions Directory te bezoeken, kun je de extensie kiezen volgens de website vereisten en deze een nieuwe make-over geven.

Naast extensies zijn er ook duizenden hoogwaardige templates die gratis te gebruiken zijn.

Zoekmachine geoptimaliseerd biedt kant-en-klare SEO-voordelen.

Joomla heeft veel krachtige SEO-tools die direct in de core zijn ingebouwd en klaar zijn om uw website te helpen de SEO-ranking en het verkeer te verhogen. Laten we hieronder eens kijken.

Metagegevens en trefwoorden

Het voordeel van deze tool is dat elk menu-item zijn eigen metabeschrijving, trefwoorden en robotinstellingen kan hebben. Hiermee kunt u de SEO-instellingen voor uw inhoud aanpassen voor optimale beschikbaarheid en doorzoekbaarheid.
Mod_rewrite-ondersteuning voor SEF-URL’s, zo worden de URL’s beter leesbaar voor de bezoeker en voor Google.

De voordelen van deze functies zijn als wanneer je een artikel of een menu-item aanmaakt het automatisch een alias aanmaakt met de naam van het menu, deze naam komt weer terug in de desbetreffende URL. De links naar bepaalde pagina’s zijn zowel gebruikers- als zoekmachinevriendelijk. Met deze tools en functies kun je de belangrijkste delen van jouw inhoud laten schitteren tussen andere vergelijkbare websites.

Gratis: Open Source software

Ja, omdat het open-source is, is Joomla gratis. Het is ontworpen, onderhouden en ondersteund door een uitstekende vrijwilligersgemeenschap die altijd gelooft dat het voor iedereen vrij beschikbaar moet zijn.

Wat Joomla tot een uitstekend CMS maakt, is het uitgebreide ecosysteem van extensie-ontwikkelaars, ontwerpers, copywriters, ondersteunend personeel, serverbeheerders, mensen uit het IT-leven die intens geloven in Free Forever Open Source Solutions. Met Joomla kun je profiteren van duizenden uren ontwikkeltijd en expertise van programmeurs over de hele wereld zonder iets te betalen.

Veiligheidsbewuste ontwikkeling

Met een codebase die is ontworpen om robuuste apps te ontwikkelen, beschikt Joomla ook standaard over ingebouwde tweefactor authenticatie en inclusief toegangscontroleniveaus. Joomla’s Security Strike Team streeft er altijd naar om voorop te lopen. Het Joomla-team heeft ook erkenning en waardering gekregen voor het uitgeven van patches vóór exploits.

Groeit organisch: op basis van uw veranderende behoeften

De goed gebouwde kern en uitbreidbaarheid van Joomla ondersteunen jouw website om gelijke tred te houden. Je kunt opschalen en nieuwe functies toevoegen met snelle doorlooptijden zonder enige hoofdpijnpunten.
Het is de moeite waard om te zeggen dat Joomla ongelooflijk is als je op zoek bent naar een goed CMS-platform om die aan te passen aan je complexe ontwikkelingsbehoeften.

Met de geïntegreerde Access Control List kun je gedetailleerde toegangsrechten voor verschillende gebruikerstypen definiëren. Niet alleen dat, dankzij vertaalpakketten kan je website ook meertalig zijn.

Wat is interessant om in de gaten te houden?

Door moderne technieken en minimale vereisten zoals PHP 7.x, kun je je een stabiele ontwikkelomgeving voorstellen. Bovendien is het door middel van overschrijvingen mogelijk om de uitvoer eenvoudig te beheren zonder enige kennis ervan te hebben.

Kortom, de updates zullen gelijkmatig verlopen zonder veel problemen.

Spreekt jouw taal: Geen gedoe met taal

Meertaligheid maakte het gemakkelijk om met Joomla te werken. Met meer dan 70 vertaalpakketten beschikbaar voor de kern en ondersteuning voor meertalig inhoudsbeheer en taalassociaties, is het ontwerpen van meertalige websites met Joomla een eenvoudig maar duidelijk proces. Je hoeft zich geen zorgen te maken over de taal, Joomla stelt je in staat om de gewenste taal te kiezen voor het maken van een robuuste website of applicatie.

Wat is Joomla?

Het is misschien een nieuwe term voor velen van jullie, maar dat is het niet. Joomla! Het is een bekroond open source content management systeem (CMS) waarmee je robuuste websites en webshops kunt bouwen.

Als we kijken naar de oorsprong van Joomla, het is ontwikkeld door een gemeenschap van vrijwilligers die wordt ondersteund met de juridische, organisatorische en financiële middelen van Open Source Matters, Inc.

Honderden ontwikkelaars zijn nog steeds bezig met het upgraden van Joomla! Sinds de eerste versie in 2005 werd uitgebracht, wordt deze nu erkend als het zeer populaire, gebruiksvriendelijke, stabiele en veilige CMS Joomla.

Een Joomla website maken is niet alleen heel leuk om te doen je maakt er ook mooie schaalbare websites mee die op elk scherm leesbaar zijn, het stelt je ook in staat om jouw site aan te passen met behulp van de duizenden gratis extensies en sjablonen.

Dankzij geavanceerde functies zoals caching, zoeken, RSS-feeds, ingebouwde blogfunctie en ondersteuning voor verschillende talen, is het alleen al in 2022 het op twee na populairste CMS op het web geworden, na WordPress en Shopify.

joomla website maken

Joomla is het 3e meest gebruikte CMS ter wereld!

Joomla is meer dan 123.000.000 keer gedownload!
Joomla is een 100% gratis contentmanagementsysteem dat meer dan 123.000.000 keer is gedownload – een groei van 21 miljoen sinds begin 2020. De statistieken tonen aan dat Joomla populair blijft in 2022 en dit zal niet minder gaan worden, het zal een aanzienlijke aanhang blijven houden die met veel plezier een Joomla website maken, zeker nu de nieuwste versie Joomla 4 is uitgebracht voor nog meer veiligheid en snellere laadtijden.

Zoals we hierboven vermeldden, is Joomla wereldwijd het 3e meest gebruikte CMS geworden, na WordPress en Shopify.

Meer dan 9% van de zakelijke websites gebruikt Joomla!

Joomla heeft een uitstekend aandeel onder zakelijke websites. De sterke punten van Joomla, zoals veiligheid en flexibiliteit, maken het geschikt voor zakelijk gebruik. Dit is de reden waarom meer dan 9% van de zakelijke websites Joomla gebruikt.

Er zijn bijna 2 miljoen actieve Joomla websites

Ja, dankzij de extreem verbluffende functies van Joomla zijn er ongeveer 2 miljoen actieve websites die dit CMS gebruiken.

Is Joomla veilig voor mijn website?

JAZEKER!

Joomla is door de grote groep developers zeker veilig. Anders zouden partijen als Porche, MTV, Ebay, IKEA en sommige gemeenten en zelfs een paar landen er niet mee werken. Echter hangt alles wel af van degene die de site beheert.

Alle veiligheids voorzieningen kunnen wij voor je regelen en onderhouden, zo heb je er geen omkijken naar. De sites die gehacked worden zijn vaak sites die de veiligheid en de upgrades niet serieus nemen, of sites die bepaalde ‘externe’ extensies gebruiken die niet veilig zijn.

  Joomla Webdesign Dussen
  Bredeweer 1
  4271 CJ Dussen
  06 – 10 72 15 64
  info@joomla-webdesign-dussen.nl
Website link