Zonnepanelen Rotterdam

Zonnepanelen Rotterdam laten plaatsen? Bij ons zit je goed! Gegarandeerd jouw zonnepanelen in Rotterdam laten plaatsen.

Zonnepanelen Rotterdam

Omdat de prijs van energie enorm is gestegen, levert het opwekken van zonne-energie en het zelf gebruiken ervan nu een veel grotere besparing op dan vroeger. Laat daarom zonnepanelen Rotterdam plaatsen

Onder de regeling slimme exportgarantie (SEG) die in januari 2020 van start is gegaan, krijgen huishoudens betaald voor zonne-energie die ze ‘exporteren’. Dit is elektriciteit die u opwekt, maar niet zelf gebruikt, die vervolgens wordt teruggepompt in het landelijke energienet. De vroegere teruglevertariefregeling was veel genereuzer, met hogere tarieven en je werd betaald voor de opwekking van energie, ook als je die zelf gebruikte.

Als u echter spaargeld heeft dat u kunt gebruiken om zonnepanelen Rotterdam te betalen, terwijl de rentetarieven nog steeds relatief laag zijn, is het de moeite waard om de cijfers zelf te doen, aangezien de SEG-regeling voor sommigen goed kan uitpakken (we hebben een volledige analyse van hoeveel u waarschijnlijk bespaart en hoeveel u waarschijnlijk zult krijgen, hieronder).

Zonnepanelen Rotterdam

Niet alle huizen zijn geschikt voor zonnepanelen Rotterdam

Om het maximale uit uw panelen te halen, kunt u het beste ervoor zorgen dat uw huis geschikt is voor hen:

  • Meestal heeft u een dak op het zuiden nodig. Als uw dak op het zuidwesten of westen is gericht, profiteert u nog steeds van enig voordeel, maar het kan minder effectief zijn en u krijgt mogelijk niet de maximale besparing.
  • Uw dak dient tussen 10.00 en 16.00 uur niet in de schaduw te staan. Hoewel enige vroege of late schaduw van andere gebouwen of bomen OK is, wil je tijdens de piekperiode voor daglicht dat de panelen uit de schaduw zijn.
  • Je hebt behoorlijk wat ruimte nodig. Zonnepanelen nemen doorgaans twee vierkante meter in beslag, dus de grootte van uw dak is van belang.
  • Uw dak moet in goede staat zijn. Zorg ervoor dat u een inspectie heeft laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat uw dak niet is beschadigd, omdat dit de installatie kan beïnvloeden. Als je oude tegels hebt, kan het de moeite waard zijn om ze te laten vervangen voordat je panelen worden geïnstalleerd.
  • Het is het beste om een ​​diagonaal dak te hebben om de meeste zonnestralen op te vangen. Als u panelen op een plat dak wilt installeren, kan dit meer kosten, omdat u mogelijk bevestigingen nodig heeft om de panelen op hun plaats te houden.
  • U heeft over het algemeen geen bouwvergunning nodig. In Engeland en Wales zegt het planningsportaal van de regering dat panelen waarschijnlijk worden beschouwd als ’toegestane ontwikkeling’ – wat betekent dat u meestal geen bouwvergunning hoeft aan te vragen. De grote uitzonderingen zijn als uw eigendom een ​​plat dak heeft, op de monumentenlijst staat of zich in een beschermd gebied bevindt. In deze gevallen moet u mogelijk goedkeuring krijgen van het gebouwbeheerteam van uw gemeente, dus neem contact op met uw lokale overheid.

Informatie zonnepanelen Rotterdam