zinken regenpijp

Zinken regenpijp nodig voor het afvoeren van het regenwater vanaf de dakgoot naar beneden? Bekijk hier de mogelijkheden.

Zinken regenpijp

Inhoudsopgave

Zinken regenpijp bestellen

Zinken regenpijp bestellen? Koop een groot assortiment aan regenpijpen van zink. Verkrijgbaar in lengtes van een meter, twee meter en drie meter. En in diameters van 80 mm en 100 mm. De beste kwaliteit regenwaterafvoer systemen voor de laagste prijs. Een zink regenpijp is een buis met een lengte van 1 meter, 2 meter en 3 meter. Het voert het water af vanaf de goot langs het gebouw naar onderen. Naast zink wordt de regenpijp ook gemaakt van pvc, koper en aluminium. Van origine is de zinken regenpijp het meest gebruikt voor een regenpijp buis.

Een regenpijp van zink

Regenpijpen zijn afvoerbuizen die het regenwater van het dak naar de grond leiden. Hier wordt het regenwater van de fundering van het gebouw weggeleid naar een regenton, de straat of naar een andere plek, zodat er geen regenwater rond het gebouw kan stromen. Regenpijpen worden meestal gezien in de hoeken van een huis of gebouw. Zonder perfect werkende regenpijpen valt regenwater van de dakrand en kan wateroverlast en schade aan het gebouw ontstaan.

Regenwater zal door de scheuren in de muren, ramen en in de fundering van het gebouw stromen.
Het probleem met regenpijpen is dat ze heel gemakkelijk verstoppen wanneer bladeren, twijgen en ander vuil zich ophopen in de regenpijp zelf. Dit maakt het moeilijk voor het regenwater om goed door de regenpijp af te voeren.

Hierdoor moet vuil dat zich in de goten bevindt verwijderd worden. Als u een slang door de goten laat lopen, kunt u zien of er verstoppingen in de regenpijpen zijn. Regenpijpen zijn meestal aan het huis bevestigd door regenpijpbeugels, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor verdere reiniging als de regenpijp erg verstopt raakt met vuil. Een regenpijp is in Nederland meestal gemaakt van zink, aluminium, koper of pvc.

Soorten zinken regenpijp

Een zinken regenpijp wordt meestel gemaakt van zink met een wanddikte van 0,65mm. Er zijn ook buizen leverbaar met een wanddikte van 0,8mm. Deze worden vooral gebruikt bij monumentale gebouwen. Zink24.nl levert uitsluitend A-kwaliteit zink. De meeste buizen zijn leverbaar in 1, 2 en 3 meter stukken. De meest gebruikte diameter is 80mm, omdat dit de buis is die aan de meeste woningen wordt gemonteerd.

Een buis van 70mm komt van oudsher nog veel voor in steden en de 60mm buis is geschikt voor dakkapellen en schuurtjes. Een diameter van 100 mm wordt vaak gebruikt voor grote bedrijfspanden en andere grote gebouwen. Andere buisdiameters worden alleen op bestelling gemaakt.

Zwarte zinken regenpijp

Een zwarte zinken regenpijp geeft het hemelwaterafvoersysteem (of regenwaterafvoerstysteem) een luxe uitstraling. Het zwarte zink heeft dezelfde specificaties als de normale regenpijp van zink en is verkrijgbaar in de meest gangbare diameter van 80 mm. De regenpijp heeft een lengte van 3 meter. Dit kan eventueel ook nog op maat gemaakt worden in een andere lengte van de buis.

Maatwerk zink

Ben je op zoek naar maatwerk zinkwerk? Dat is ook altijd mogelijk op aanvraag. Je kunt dan vooraf aangeven welke maten de buizen moeten hebben. Daarna gaan wij ermee aan de slag en worden de zinken buizen op maat afgeleverd op de gewenste locatie door heel Nederland. Wil je liever niet zelf aan de slag met het monteren van een zinken regenpijp? Vraag dan meer informatie aan voor de montageservice aan huis. Wij maken hiervoor een scherp prijsvoorstel. Hiermee bespaar jij tijd en ben je verzekerd van het beste resultaat.

Contactgegevens zinken regenpijp

Korenhorsterweg 2

7038 EX Zeddam

info@zink24.nl

 

Handige links