typeplaat bestellen

Typeplaat bestellen? Je leest hier welke typeplaten er zijn en waar een typeplaat voor gebruikt wordt.

Typeplaat bestellen

Inhoudsopgave

typeplaat rvs

Waarvoor gebruik je een typeplaat?

Een typeplaat geeft enorm belangrijke informatie mee aan een product en wordt ontwikkeld voor allerlei verschillende producten. Zo zitten er typeplaten op machines en voertuigen, aanhangers, vrachtwagens, industriële- en huishoudelijke producten. Een typeplaat op een machine bevat onder andere de volgende gegevens; de firmanaam, het volledige adres van de fabrikant, de aanduiding van de machine, de CE-markering, de serie- of typeaanduiding, het serienummer en het jaar dat de machine gebouwd is.

De gegevens op de typeplaten moeten altijd zichtbaar blijven, dit is bijvoorbeeld belangrijk als er een monteur moet komen. Replato maakt al sinds 1913 typeplaten die niet vervagen en goed zichtbaar blijven onder de meest barre omstandigheden. Dit voor bestellingen van 10 tot 10000 stuks.

Typeplaten en typeplaten identificeren, classificeren en beschrijven uw producten. Het typeplaatje – ook wel typeplaatje genoemd – heeft tot doel een artikel te identificeren, vaak volgens wettelijke bepalingen of andere normen.

Typeplaat laten maken

Bij het maken van typeplaten zijn er diverse druk methodes die gebruikt worden, namelijk zeefdrukken en digitaal printen. Bij het zeefdrukken van (aluminium) typeplaten wordt er inkt in de bovenste laag (ofwel de huid) van geanodiseerd aluminium gedrukt. De inkt is gedrukt in de open poriën van het materiaal, hierdoor is de typeplaat minder krasgevoelig dan wanneer de inkt bovenop het aluminium zou liggen. Bij digitaal printen wordt de inkt direct op het plaatmateriaal geprint en is haarscherp printen op een hoge DPI niet ongewoon. Dit bedrukken gebeurt  voornamelijk op folies, doek- en plaatmateriaal. 

Het verschil met zeefdrukken is dat er bij digitaal printen in één drukgang full colour geprint kan worden. Typeplaten worden gemaakt op uiteenlopende materialen. Aluminium is hiervan het product dat het meest gebruikt wordt, en dit gaat vaak hand in hand met zeefdrukken. Een aluminium typeplaat is licht van kleur en perfect voor gebruik binnen en gebruik buiten. RVS typeplaten zijn wat steviger, roestvrij, hebben een luxere uitstraling en een langere levensduur. Typeplaten van kunststof zijn geschikt bij bijzondere ontwerpen met een opvallende kleur of een unieke vorm. De mogelijkheden bij een typeplaat van dit materiaal zijn dus groter dan bij RVS en aluminium typeplaten.

Typeplaten van RVS, aluminium en kunststof

Een typeplaat wordt ook wel een machineplaat genoemd. Uiteraard voldoen al onze plaatjes altijd aan alle vereisten die aan een machineplaat gesteld worden. Naast typeplaten kunnen we uiteraard nog veel meer voor u graveren. Bij ons krijgt u een typeplaatje waar precies op staat wat u nodig heeft. die aan duidelijkheid niks te wensen overlaten, wat de veiligheid van een bepaalde machine alleen maar ten goede komt! U kunt hierbij denken aan platen die gemaakt zijn rvs, kunststof en aluminium.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis van de wettelijke voorschriften. We weten wat er op een typebord moet staan en wanneer een CE-markering verplicht is. Neem contact met ons op, dan helpen we je. Als je wilt, kunnen we de typeplaatjes voor je bedrijf op voorraad leggen. Wij gaan de platen dan voorbewerken, zodat we op afroep alleen de wisselende tekst hoeven te graveren.

We hebben veel ervaring met typeplaten. Bij iedere machineplaat denken we met je mee over het materiaal en de opdruk. We helpen je kiezen voor de meest geschikte techniek, want misschien is etsen of aluminium onderdruk wel handiger dan graveren met de frees of de laser. Wil je meer informatie? Dan kun je altijd even contact opnemen met Replato.

Contactgegevens typeplaat bestellen

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links