typeplaat bestellen

Typeplaat bestellen? Bij Replato bestel je al meer dan 100 jaar de beste typeplaten van RVS, aluminium en kunststof. Typeplaatjes in kleine en hele grote aantallen.

Typeplaat bestellen

Inhoudsopgave

Naamplaten, typeplaten, bewegwijzering en sign - replato

Typeplaten geven enorm belangrijke informatie mee aan een product en worden ontwikkeld voor allerlei verschillende producten. Zo zitten er typeplaten op machines en voertuigen, aanhangwagens, vrachtwagens, industriële producten en huishoudelijke producten. Een typeplaat op een machine bevat onder andere de volgende gegevens; de firmanaam, het volledige adres van de fabrikant, de aanduiding van de machine, de CE-markering, de serie- of typeaanduiding, het serienummer en het bouwjaar. De gegevens op de typeplaten moeten altijd zichtbaar zijn, dit is bijvoorbeeld belangrijk als het apparaat of de machine kapot is. Replato maakt al meer dan 100 jaar typeplaten die niet vervagen en goed zichtbaar blijven onder de meest barre omstandigheden. Dit voor orders van 10 tot 10000 stuks.

Bij het maken van typeplaten zijn er verschillende druk methodes te benoemen, namelijk zeefdrukken en digitaal printen. Bij het zeefdrukken van (aluminium) typeplaten wordt er inkt in “de huid” van geanodiseerd aluminium gedrukt. De inkt is gedrukt in de open poriën van het materiaal, hierdoor is de typeplaat minder krasgevoelig dan wanneer de inkt bovenop het aluminium zou liggen. Bij digitaal printen wordt de inkt direct op het materiaal bedrukt en is haarscherp printen op een hoge DPI zeker haalbaar. Dit bedrukken gebeurt voornamelijk op folies, doekmateriaal en plaatmateriaal. Het verschil met zeefdrukken is dat er bij digitaal printen in één keer drukken full colour geprint kan worden. 

Typeplaten worden gemaakt op uiteenlopende onderlagen. Aluminium is hiervan het product dat het meeste voorkomt, en dit gaat vaak gepaard met zeefdrukken. Aluminium is licht van kleur en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. RVS typeplaten zijn wat sterker, roestvrij, hebben een luxere uitstraling en een verbeterde levensduur. Kunststof typeplaten zijn geschikt bij bijzondere designs met een bijzondere of een niet veel voorkomende vorm. De mogelijkheden hierin zijn dus groter dan bij RVS en aluminium.

Typeplaatjes in grote aantallen

Bij ons bestel je meerdere typeplaatjes met een cijferreeks of een los typeplaatje. Wil je een groter aantal rvs typeplaatjes bestellen? Onze klantenservice helpt je graag bij het plaatsen van een bestelling en maakt graag een offerte, of je nu als particulier of als bedrijf bestelt.

Industriële typeplaten worden meestal uitgevoerd als aluminium plaat. Het materiaal is licht van kleur en geschikt voor gebruik. Ons geanodiseerd aluminium is van unieke, hoogwaardige kwaliteit (Al, Mg1). Replato produceert aluminium producten in de volgende diktes: 0,5 – 1,0 – 1,5 – 2,0 en 3,0mm. Zoekt u RVS plaatjes die tegen een stootje kunnen of een hebben? Kies dan voor de RVS plaatjes.

Ook qua formaten hanteren wij geen standaard. Het en het . Alles hier tussenin is voor ons goed te produceren. Laat ons bij het aanvragen weten welk formaat u nodig heeft en u ontvangt van ons de producten in de gewenste afmetingen. Replato biedt verschillende bevestigingsopties voor zowel binnen als buiten.

Wat is de levertijd als ik typeplaatjes bestel?

De gemiddelde levertijd is 10 werkdagen, maar dit is sterk afhankelijk van de werkdruk en bezetting van onze fabriek. Daarnaast zijn er veel te raadplegen. Indien nodig kunnen we enkele zendingen met spoed verzenden en de rest binnen enkele werkdagen.

Typeplaat bestellen - Geschikt voor buiten?

De stencils die we produceren zijn geschikt voor buitengebruik, maar het printen duurt niet zo lang als binnen. Het zwarte naamplaatje heeft de langste levensduur bij gebruik buitenshuis. Dit zal over meer dan 10 jaar duidelijk zichtbaar zijn. Alle andere kleuren zullen sneller vervagen. Als u ons meldt dat het typeplaatje buitenshuis wordt gebruikt, zullen wij u een passend product verstrekken.

Contactgegevens typeplaat bestellen

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links