Outdoor fitness

De toenemende populariteit van outdoor fitness is niemand ontgaan. Tijdens de coronaperiode waren de sportscholen dicht, waardoor het inrichten van een thuissportschool of het sporten in de buitenlucht noodzakelijk werd. Nu de coronabeperkingen zijn opgeheven zien we dat outdoor fitness een blijvende trend is. Sporters delen het liefst zelf hun tijd in en zeker in de zomermaanden wordt er veel gesport in de buitenlucht. 

Outdoor fitness

Table of Contents

Onze outdoor fitnesstoestellen zijn ontworpen om overal gebruikt te worden – in parken, op stranden, langs wandelpaden of zelfs in een achtertuin. De toestellen staan bekend om de multifunctionaliteit. Op de meeste toestellen kunnen meerdere spiergroepen worden getraind. 

Een ander voordeel van de outdoor fitnesstoestellen is dat ze geschikt zijn voor een brede doelgroep. De oefeningen zijn voor iedere leeftijd en niveau. Daarnaast hebben de toestellen een lange levensduur.

Het belang van outdoor fitness

Nederland zit teveel en beweegt te weinig. Jongeren van 12-17 jaar zitten op een niet-schooldag een uur langer dan 65-plussers. Als we kijken naar de beweegnorm voor gezond beweeggedrag dan zouden jongeren minimaal drie keer per week twintig minuten intensief te sporten.

Door de vergrijzing en de toenemende druk op de zorg is het van belang dat er een vitale samenleving is. Op deze manier wordt de druk op de zorg verminderd.

Outdoor fitness WH Sports

Voordelen outdoor fitness

  • Outdoor fitness is gezond. Veel studies tonen aan dat  sportscholen een broedplaats voor bacteriën en ziektekiemen kunnen zijn. 
  • Tijdens een workout in de buitenlucht verbrand je meer calorieën dan in de sportschool. Dit komt door de externe factoren die Moeder Natuur met zich meebrengt. Denk hierbij aan flinke tegenwind, de omgeving en de temperatuur.
  • Tijdens een buitentraining maak je meer endorfine aan en kom je in aanraking met zonlicht, waardoor je jezelf gelukkiger voelt. In de buitenlucht is het daarnaast makkelijker om je hoofd leeg te maken van alle dagelijkse beslommeringen.
  • Het is afwisselend. Of je nu aan je conditie of kracht wilt werken, alle trainingsvormen kun je buiten doen.

Links

  • Homepage
  • Info@whsports.nl
  • +31(0)252 683300