natuursteen badkamer stoneleaf

Inspiratie op doen voor een natuursteen badkamer? Op deze pagina vind je alles over een badkamer van natuursteen van StoneLeaf Nederland.

Natuursteen badkamer inspiratie

Inhoudsopgave

Een badkamer van natuursteen is erg populair

Natuursteen is een populaire keuze voor badkamers vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling. Het kan worden gebruikt voor allerlei elementen in de badkamer, zoals vloeren, wanden, badkuipen, wastafels en tegels. Er zijn verschillende soorten natuursteen beschikbaar, waaronder marmer, graniet, travertin en leisteen, en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Bij StoneLeaf kun je terecht voor doorschijnende en niet doorschijnende natuursteen fineer. 

De verschillende soorten natuursteen van StoneLeaf

Marmer natuursteen

Marmer is een zachtere en meer poreuze vorm van natuursteen die bekend staat om zijn elegante uitstraling en vele kleurenvarianten. Het is gevoelig voor vlekken en krassen, dus het is belangrijk om het goed te onderhouden door het regelmatig te behandelen met een beschermende sealer. Marmer is ook duurder dan andere soorten natuursteen.

Graniet natuursteen

Graniet is een hardere en duurzamere vorm van natuursteen die minder gevoelig is voor vlekken en krassen. Het heeft een ruwe, granulaire structuur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Graniet kan worden gebruikt voor vloeren, wanden en andere oppervlakken in de badkamer, maar het kan ook worden gebruikt voor wastafels en badkuipen.

Leisteen natuursteen badkamer

Leisteen is een andere soort natuursteen die geschikt is voor badkamers. Het is duurzaam, waterdicht en gemakkelijk te onderhouden. Leisteen heeft een natuurlijke, rustieke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Het kan worden gebruikt voor vloeren, wanden en andere oppervlakken in de badkamer.

Natuursteen fineer badkamer

Bij StoneLeaf maken we geen gebruik van gewoon natuursteen, maar van natuursteen fineer. Natuursteen fineer is een dunne laag van natuursteen die is geplakt op een onderlaag van multiplex of spaanplaat. Het wordt gebruikt om natuursteen te imiteren zonder het gewicht of de kosten van echte natuursteen te hebben. Natuursteen fineer wordt vaak gebruikt voor meubels, countertops, wanden en vloeren, en het is beschikbaar in verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, graniet en leisteen.

Natuursteen fineer kan worden gezaagd, gesneden en bewerkt op dezelfde manier als echte natuursteen, en het kan worden afgewerkt met een beschermende sealer om het te beschermen tegen vlekken en slijtage. Het is ook gemakkelijker en goedkoper om te installeren dan echte natuursteen, omdat het licht van gewicht is en gemakkelijk te bewerken.

natuursteen fineer heeft ook enkele nadelen. Het is minder duurzaam dan echte natuursteen en kan sneller slijten en beschadigen. Het kan ook minder echt ogen dan echte natuursteen en kan niet dezelfde esthetische waarde hebben. Bovendien kan het moeilijk zijn om te onderhouden en te repareren als het beschadigd raakt. Als u overweegt natuursteen fineer te gebruiken, is het belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen en ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke toepassing. 

Weten of jouw natuursteen badkamer geschikt is voor natuursteen fineer? Vraag dan altijd vrijblijvend om advies. In principe gaat natuursteen fineer ook jarenlang mee in zowel natte als droge ruimtes en binnen en buiten. Het is wel altijd belangrijk dat het goed wordt aangebracht voor het beste resultaat. Weet je niet zeker wat je doet, haal er dan altijd een specialist bij voor het beste resultaat natuursteen badkamer.

Luxe natuursteen badkamertegels

Een natuurstenen badkamer voelt direct luxe aan. Dit valt samen met de steeds belangrijkere rol van de badkamer als ontspanningsruimte in huis. Als gevolg hiervan zijn de eisen aan de badkamerinrichting veranderd. De gebruikte materialen worden steeds luxer. Natuurstenen vloeren of wanden in de badkamer passen hier perfect bij. Natuursteen in de badkamer is niet alleen mooi, maar ook functioneel: het materiaal is waterafstotend, makkelijk schoon te houden en vooral duurzaam. voor het onderhoud hebben we ook verschillende onderhoudsmiddelen van Akemi.

Contactgegevens natuursteen badkamer

  • StoneLeaf
  • Innovatieweg 14 c
  • 7007 cd Doetinchem
  • Nederland
  • Info@despecialisten.nl

Handige links