Gaming laptop

Waar moet een gaming laptop aan voldoen? Dit is de vraag die mensen zich steeds vaker stellen. Nu de populariteit van gaming laptop toeneemt, is het geen wonder dat veel mensen op zoek zijn naar een gaming laptop. Maar wat moeten deze laptops precies bieden om als “gaming waardig” te worden beschouwd?

Gaming laptop kopen

Inhoudsopgave

Welke laptop om te gamen?

In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste kenmerken die gamers zoeken in een laptop, evenals enkele van de beste modellen op de markt op dit moment. Dus als je in de markt bent voor een nieuwe gaming laptop, lees dan verder!

De belangrijkste factor bij het kiezen van een gaming laptop zijn de specificaties. Gamers hebben een machine nodig die veeleisende games aankan, en dat betekent dat ze moeten kijken naar de CPU, GPU, RAM, en opslagruimte.

Als het gaat om CPU’s, Intel’s Core i-serie is meestal de weg te gaan. De nieuwste generatie, de Core i-7700K, is ideaal voor games. Voor GPU’s zijn AMD’s Radeon RX 580 en Nvidia’s GeForce GTX 1070 beide uitstekende keuzes. Wat RAM betreft, wil je minstens 16 GB; meer is altijd beter. En tot slot opslag: zoek een solid state drive (SSD) met minstens 256 GB ruimte.

Met deze basisprincipes in gedachten, laten we kijken we naar enkele van de beste gaming laptops op de markt.

De Razer Blade Pro is een van de strakste en krachtigste gaming laptops die er zijn. Het heeft een prachtige 17 “scherm, een Intel Core i-7700K CPU, een Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, 32 GB RAM, en een 512 GB SSD.

Een andere goede keuze is de Alienware 13. Deze laptop heeft een kleiner 13-inch scherm, maar biedt evenveel kracht met zijn Intel Core i-7700K CPU, Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, 16 GB RAM en 256 GB SSD.

Voor een meer budgetvriendelijke optie is de Acer Predator Helios 300 een goede keuze. Deze heeft een Intel Core i-7700HQ CPU, Nvidia GeForce GTX 1070 GPU, 16 GB RAM, en een 256 GB SSD.

Dit zijn maar een paar van de grote gaming laptops op de markt vandaag. Met zo veel keuzes beschikbaar, is het gemakkelijk om er een te vinden die aan je behoeften en budget voldoet. Dus ga er op uit en begin met winkelen voor uw perfecte gaming machine!

Welke andere factoren moeten mensen overwegen bij het kiezen van een gaming laptop? Een belangrijke factor is de prijs. Gaming laptops kunnen erg duur zijn, dus mensen moeten ervoor zorgen dat ze hun geld krijgen waarde. Een andere factor is draagbaarheid. Sommige gaming laptops zijn erg groot en zwaar, dus mensen moeten er zeker van zijn dat ze hem kunnen meenemen als dat nodig is.

Kun je op elke laptop gamen?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig “nee” Het is waar dat je sommige games op elke laptop kunt spelen, maar als je wilt genieten van de nieuwste en beste titels, heb je een machine nodig die voldoet aan de specificaties die we eerder hebben besproken.

Dus als je serieus wilt gamen, zorg er dan voor dat je een laptop koopt die de eisen van je favoriete games aankan. Met zo veel geweldige opties beschikbaar, is er geen reden om genoegen te nemen met iets minder dan het beste!

Is videokaart belangrijk voor gaming?

Ja, de videokaart is zeer belangrijk voor gaming. Hij is verantwoordelijk voor het renderen van de beelden op het scherm, en hoe beter de kaart, hoe beter de graphics zullen zijn. Veel gamers vinden de videokaart zelfs belangrijker dan de CPU als het gaat om gaming prestaties. Dus als je op zoek bent naar een goede gaming laptop, zorg er dan voor dat deze een goede videokaart heeft!

Er zijn twee hoofdtypen videokaarten: discrete en geïntegreerde. Discrete kaarten zijn zelfstandige eenheden die in een lege sleuf op het moederbord kunnen worden gestoken. Ze leveren betere prestaties dan geïntegreerde kaarten, maar ze hebben ook hun eigen stroombron nodig en kunnen veel warmte genereren. Geïntegreerde kaarten daarentegen zijn ingebouwd in de CPU en delen zijn stroomvoorziening. Ze zijn niet zo krachtig als discrete kaarten, maar ze zijn energie-efficiënter en genereren minder warmte.

Hoeveel kost een gaming laptop?

Gaming laptops kunnen variëren in prijs van rond de € 700 tot meer dan € 5000. De prijs is afhankelijk van factoren zoals de processor, grafische kaart, hoeveelheid RAM en type opslag. Als je een gaming laptop van de bovenste plank wilt, moet je bereid zijn een meerprijs te betalen. Maar als je bereid bent wat prestaties op te offeren voor een lager prijskaartje, zijn er genoeg goede opties beschikbaar van rond de € 1000.

Dit zijn alleen maar een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor een gaming laptop. Met zo veel geweldige keuzes beschikbaar, bent u er zeker van om er een te vinden die aan je behoeften en budget voldoet. Dus ga er op uit en begin met winkelen voor uw perfecte gaming laptop!