geurkaarsen bij plezant

Met geurkaarsen heb je een sfeervolle manier om het in huis prettig te laten ruiken. Er zijn zoveel verschillende merken met geurkaarsen die allemaal hun eigen geuren hebben en vaak ook een eigen uitstraling. Helaas is er veel verschil in kwaliteit bij geurkaarsen, bij Plezant bieden we een ruim assortiment aan met diverse merken geurkaarsen waar je veel uren plezier van zult hebben.

Geurkaarsen

Inhoudsopgave

Wat zijn geurkaarsen?

Als je opzoek bent naar een manier om in huis een prettig geur te verspreiden dan denkt bijna iedereen meteen aan geurkaarsen. Iedereen heeft in huis wel een geurkaars staan.

Al is dat niet altijd het geval geweest. Het branden van kaarsen was lange tijd de manier om licht te creëren, maar met het verschijnen van de varianten met geuren werd het de perfecte manier om onze ruimtes te decoreren en te parfumeren. Wat de reden ook is waardoor je geurkaarsen gebruikt, er is een geurkaars voor elke gelegenheid!

Een geurkaars is dus niets anders dan een kaars gemaakt met geurige oliën vermengd met de was, zoals sojawax of bijvoorbeeld koolzaadwas. Bij het branden van de kaars geeft deze een aangename geur af.

Waar het vroeger diende om licht te geven is dat in de moderne tijd allang niet meer nodig. Een geurkaars is de luxe versie van een gebruiksvoorwerp.  Het is nu een leuk extraatje voor in de badkamer, in de slaapkamer of in de woonkamer van het huis. Met geurkaarsen verhoog je de sfeer in huis. Er zijn weinig andere parfumverspreiders die zo sfeervol zijn als de geurkaars.

Er zijn veel verschillende manieren om een geurkaars te maken. Als het slecht is gemaakt, zal de was misschien nog wel lekker ruiken wanneer deze naar de neus wordt gebracht, maar het aansteken van de kaars zal misschien helemaal geen geur produceren. Dit kan een verspilling van geld zijn, maar met een beetje kennis kan je kwaliteitskaarsen herkennen.

Hoe werken geurkaarsen?

Geurkaarsen geven hun geur af, ook als ze nog niet zijn aangestoken. Dit wordt het ‘cold throw’-effect genoemd, maar ze geven uiteraard de meeste geur af als ze zijn aangestoken en door het branden van de lont. De was wordt verwarmd / opgebrand, waardoor de geur in de was vrij komt. Het verbrandingsproces is hetzelfde voor niet geparfumeerde kaarsen, alleen het effect is anders.

Wanneer je de lont dus aansteekt, smelt de was door de hitte van de vlam. Door de aanwezige geurmoleculen zal de kaars het aroma afgeven. Hoe langer je de kaars brandt, hoe meer de was smelt en hoe sterker de geur wordt. Al zijn er wel een paar spelregels als het gaat om het branden van geurkaarsen.

De grotere kaarsen hebben een groter oppervlak, waardoor deze meer geur af zullen geven. Wil je geur hebben in een grotere kamer, dan is het aan te raden om grotere kaarsen te kopen. De stelregel is hoe groter het oppervlakte met was is, hoe meer geur de kaars afgeeft.

De beste geurkaarsen

Wat zijn de beste geurkaarsen? Er zijn veel goede tot zeer goede geurkaarsen, maar waarschijnlijk wel meer slechte tot zeer slechte geurkaarsen. Gelukkig zijn de betere kaarsen wel van de slechte te onderscheiden.

Belangrijk is dat de prijs een belangrijke factor is. Ga je voor goedkoop dan heb je niet de beste kaarsen om te branden, heel simpel. Ga je voor de beste kaarsen dan betaal je daar wel een hogere prijs voor. Waar dat door komt? Een goede kaars herken je aan een aantal kenmerken, denk bijvoorbeeld aan het aantal branduren. Naast de branduren, merk je het aan de geuren zelf en bij het branden aan het gemak dat de kaars brandt. Brandt de kaars gelijkmatig op of graaft ie zich in, daar zit veel verschil in.

De prijs is niet altijd de doorslaggevende factor, maar in heel veel gevallen wel het eerste en belangrijkste kenmerk.  Uiteindelijk moet je wat merken met geurkaarsen gaan ervaren om de beste geurkaars te vinden. Met onderstaande merken heb je en paar goede voorbeelden van hoe de beste geurkaars hoort te zijn.

WoodWick geurkaarsen

De kaarsen van WoodWick zijn uniek in hun soort. Als één van de eerste hebben zij een unieke kaars gemaakt met een houten lont. Gecombineerd met de mix van soja en
paraffinewas heb je een schonere en rookvrije verbranding.

Het kenmerkende van de WoodWick kaarsen is de houten lont, die knettert tijdens het branden. De slogan van Woodwick is dan ook Crackles as it Burns.

Al meer dan 50 jaar een icoon in de kaarsenwereld. Yankee Candle Company is wereldwijd één van de grootste namen. De Yankee Candle geurkaars is herkenbaar aan de jar
vorm met de glazen deksel. Yankee Candle maakt onder andere geurkaarsen, die over de hele wereld bekend zijn en dat doen ze al meer dan 50 jaar.

Cereria Molla geurkaars

Een Spaanse fabrikant van aromatische kaarsen en op maat gemaakt sinds 1899 Gebaseerd op een  honderdjarige proces die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een traditie die levendiger is dan ooit en zorgt voor een voortreffelijke productie en onovertroffen kwaliteit.
De geurkaarsen van Cereria Molla zijn handgemaakt en uniek in geur en in kwaliteit.

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl